EXPLORA la vinya de muntanya

Al segle XIX  la vinya era habitual en llocs de muntanya. Després del cultiu de forma intensiva per a la producció de vi en forma més industrialitzada, actualment cada vegada més aquest tipus de cultiu està retornant cap a indrets de muntanya, és el que s’anomena vinya d’altura. En aquest curs es tractaran temes des de la construcció de tines de pedra, fins al cultiu de la vinya i la producció de vi de forma artesanal.

L'activitat consistirà en 20 hores presencials i 10 no presencials (Campus digital de la UPC). Consistirà en realitzar sessions teòriques, visites i tallers.

L'activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ECTS i està inclosa dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


Dates: 8 i 9 de juliol de 2019 (sessions presencials)

Professorat: Gemma Comella (Enginyera Tècnica Agrònoma) i Ramon Viñas (Resp. de vinificació i Viticultor); Miquel Palau (Enòleg d’Abadal); Jaume Corominas i Ramon Corominas (Autors del llibre Premses, tines i trulls medievals);  Eva Farré (Secretària del CRDO Pla de Bages); Conxita Lao (Departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC – UPC); Maria Estruch (Etnolingüista i Catedràtica d’Institut de Secundària); Anna Peig i Cèlia Serra (Camp d'Aprenentatge del Bages).

Visites: Vinya de Cal Mas (Avià) – La Diferenta Viticultors (Castelladral) – Tines de vi de Vilafelet
Tallers: Tast de vins i presentació de maquetes a escala dels processos del vi


INSCRIPCIÓ AL CURS: AQUÍ
Curs complet, inscripcions tancades.


Places limitades, per ordre d'inscripció.

© 2020 Exploratori dels Recursos de la natura. Tots els drets reservats.