EXPLORA els recursos fluvials

L’aigua és un bé escàs que cal preservar. En aquest curs parlarem de com mantenir els recursos fluvials en les condicions adequades, així com de les possibilitats d’aprofitament que representen: energètic (centrals minihidràiliques), turístic... Es plantejaran qüestions sobre la qualitat de l’aigua tant físico-química com biològica, l’estat de l’entorn dels rius (bosc de ribera) i la custodia d’aquest bé tan preuat.

L'activitat consistirà en 20 hores presencials i 10 no presencials (Campus digital de la UPC). Consistirà en realitzar sessions teòriques, visites i tallers.

L'activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ECTS i està inclosa dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


Dates: 10 i 11 de juliol de 2019 (sessions presencials)

Professorat: Alfredo Pérez Paricio (Cap de la Unitat tècnica de concessions de l’Àrea d’abastament de l’Agència Catalana de l’Aigua); Josep Font, Dolors Grau, Josep M. Casas (Departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC – UPC); Jordi Cunill (Departament d’Enginyeria Elèctrica – UPC); Jordi García (Director del parc Natural Cadí-Moixeró); Rosa Colomer (Tècnica de turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà)

Visites: Bullidor de la llet i l’Adou del Bastareny – Salt de Murcurols - Central minihidràulica
Tallers: Qualitat físico-química i biològica del riu a Camadoca


INSCRIPCIÓ AL TANCADA

 

© 2020 Exploratori dels Recursos de la natura. Tots els drets reservats.