EXPLORA el Romànic al Berguedà

L’art Romànic és present en moltes esglésies de Catalunya i el Berguedà n’és un bon exemple. En aquest curs s’analitzaran les qüestions arquitectòniques: formes de construcció, materials utilitzats, així com les qüestions artístiques: pintures en retaule, en fresc, tècniques pictòriques utilitzades,  minerals utilitzats per elaborar els pigments... Així mateix, es visitaran algunes construccions sobre el terreny, comprovant la seva evolució històrica.

L'activitat consistirà en 20 hores presencials i 10 no presencials (Campus digital de la UPC). Consistirà en realitzar sessions teòriques, visites i tallers.

L'activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ECTS i està inclosa dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


Dates: 12 i 13 de juliol de 2019 (sessions prsencials)

Professorat:
Josep Giner (Departament de Teoria i Història de l’Arquitectura i Tècniques de Comunicació-UPC); Montserrat Bosch (Departament de Tecnologia de l’Arquitectura- UPC); Ignasi Soler (Llicenciat en Psicopedagogia, mestre i divulgador); Carme Padrós (Llicenciada en Belles Arts);  Toni Puig (Màrqueting públic-ESADE i Director de Civitas Cultura); Marc Sureda (Conservador del Museu Episcopal de Vic)

Visites: Monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà) – Sant Sadurní de Rotgers – Sant Jaume de Frontanyà
Tallers: Tècniques pictòriques del Romànic


INSCRIPCIONS TANCADES

Places limitades, per ordre d'inscripció.

© 2020 Exploratori dels Recursos de la natura. Tots els drets reservats.