EXPLORA el bosc i la sostenibilitat - Format virtual

S’introduiran en primer lloc els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030) per veure quina relació tenen molts d’ells amb el Bosc. Es tractaran conceptes sobre l’aprofitament sostenible del Bosc, així com la seva relació amb el canvi climàtic, tant pel que fa referència al cicle de l’aigua, com al seu paper en la qualitat de l’aire i com a medi regulador del clima. S’utilitzaran eines per avaluar les cobertes vegetals dels boscos i arbrat que ens envolta. Així mateix, es tractaran temes relacionats amb el Bosc com un magnífic hàbitat per a diferents espècies vegetals i animals que el fan un ecosistema únic i inigualable.

L'activitat consistirà en sessions teòriques, visites i tallers:

  • 8 hores presencials amb connexió a una Aula Meet (data indicada)
  • Visites en horari lliure amb itineraris indicats
  • Activitats d'aprenentatge autònom (Campus digital de la UPC)

L'activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ECTS i està inclosa dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


Dates: 10 de juliol de 2020 (sessió virtual per Meet)
Horari: de 9:30 a 13:00 h i de 16:00 a 19:00 h

Conferència ACTE CENTRAL UCEN 2020
- Dimats,14 de juliol a les 19.30 h: Sessió virtual per Meet
"Pinzellades sobre art i ciència", a càrrec de Xavier Duran, Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació, periodista científic a TV3

Professorat: 

Lorena Mulero (Enginyera de Forest); Iolanda Domenjó (Enginyera de Forest - Serradora Boix); Jordi García Petit (Director del Parc Natural Cadí-Moixeró); Joan Guitart (Cap del Departament de Gestió d’Arbrat-Direcció d’Espais Verds i Biodiversitat, Ajuntament de Barcelona); Miguel Angel Sobrino (Cap de Secció de boscos i recursos forestals - Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i alimentació)

Visites:   Itineraris a un bosc en horari lliure (amb indicacions prèvies)
Tallers: Manuals Bosc i Sostenibilitat – Decide Game ODS


INSCRIPCIÓ AL CURS

Places limitades, per ordre d'inscripció.

© 2021 Exploratori dels Recursos de la natura. Tots els drets reservats.