EXPLORA el patrimoni de la sal - Format virtual

La sal ha sigut preuada des de sempre pels humans (el salarium dels romans), pels animals (com a complement alimentari) i per a la industria química (principalment per elaborar PVC, adobs, productes farmacèutics, etc.). En aquest curs es parlarà del perquè de la seva importància, des de la seva composició química, la seva obtenció en salines o jaciments geològics on es troba i els diferents usos que n’ha fet la humanitat al llarg de la història. Així mateix, es podrà veure el seu paper a Catalunya, concretament a Cardona, des dels primers assentaments humans de l’època preromana fins als moments actuals, passant per la inundació de la mina pel riu Cardener, tot plegat justificat amb l’extraordinària geologia de la zona.

L'activitat consistirà en sessions teòriques, visites i tallers:

  • 8 hores presencials amb connexió a una Aula Meet (data indicada)
  • Visites en horari lliure amb itineraris indicats
  • Activitats d'aprenentatge autònom (Campus digital de la UPC)


L'activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ECTS i està inclosa dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


Dates: 13 de juliol (sessió virtual per Meet)
Horari: de 9:30 a 13:00 h i de 16:00 a 19:00 h

Conferència ACTE CENTRAL UCEN 2020
- Dimats,14 de juliol a les 19.30 h: Sessió virtual per Meet
"Pinzellades sobre art i ciència", a càrrec de Xavier Duran, Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació, periodista científic a TV3

Professorat:
Josep Font; Imma Torra; Dolors Grau (Dep. d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC-UPC) – Ivan Sánchez (Historiador i regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Berga)

Visites: Muntanya de Sal de Cardona en horari lliure (amb indicacions prèvies)
Tallers: Propietats de la sal - Molí de la Sal de Berga


INSCRIPCIÓ AL CURS

Places limitades, per ordre d'inscripció.

© 2021 Exploratori dels Recursos de la natura. Tots els drets reservats.