EXPLORA la "A" de STEAM - Format virtual

La “A” de STEAM es pot interpretar com que la ciència i tècnica es troba en tot allò que ens envolta (“All” en anglès) o més literalment com la “A” de “Art”. Com interrelacionar les Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques amb l’Art? Conceptes com Terra i Art, els colors de la natura, l’arquitectura (art i tècnica des de Gaudí a Le Corbusier), la matemàtica de la música, la relació entre la perspectiva i la geometria amb l’estructura de la matèria i la natura (nombre Auri, series de Fibonacci), l’ús d’eines visuals (Op Art, vídeos...). A partir de la transdisciplinarietat es relacionarà la ciència i la tècnica amb l’art i les humanitats, per tal de fomentar la creativitat.

L'activitat consistirà en sessions teòriques, visites i tallers:

  • 8 hores presencials amb connexió a una Aula Meet (data indicada)
  • Visites en horari lliure amb itineraris indicats
  • Activitats d'aprenentatge autònom (Campus digital de la UPC)


L'activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ECTS i està inclosa dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


Dates: 14 de juliol (sessió virtual per Meet)
Horari: de 9:30 a 13:00 h i de 16:00 a 19:00 h

Conferència ACTE CENTRAL UCEN 2020
- Dimats,14 de juliol a les 19.30 h: Sessió virtual per Meet
"Pinzellades sobre art i ciència", a càrrec de Xavier Duran, Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació, periodista científic a TV3

Professorat: 
Carles Farràs (Cap del Departament de Gestió d'Obra de la Basílica de la Sagrada Família); Josep M. Cors (Dep. de Matemàtiques-UPC); Francesc Mancho (Enginyer Informàtic i especialista en audiovisuals -UPC); Sara Vima (Dep. de Tecnologia de l’Arquitectura-UPC); Carles Sánchez (Pianista i docent)

Visites:
Una obra de Gaudí o bé una obra d’art Romànic (preferiblement amb pintures), amb indicacions prèvies
Tallers: Pigments naturals - Preparació de Vídeos


INSCRIPCIÓ AL CURS

Places limitades, per ordre d'inscripció.

© 2021 Exploratori dels Recursos de la natura. Tots els drets reservats.